Cioata Arghir Adrian si Ana Maria
Cioata Adrian Andrei
        M-am născut într-o zi frumoasă de 14 martie 1970 în localitatea Vătava, judeţul Mureş, o comună frumoasă de pe Valea Mureşului superior, bogată în tradiţii şi obiceiuri tradiţionale populare. Provin dintr-o familie de oameni harnici şi simplii, iubitori de obiceiuri şi tradiţii populare cu credinţă mare în Dumnezeu, având un frate şi două surori. 
        Am îndrăgit cântecul popular de mic copil, prima mea ieşire în faţa publicului a fost la serbările de la grădiniţă, ia apoi mai târziu la şcoală în clasele primare unde cântam cântece populare ale unor interpreţi consacraţi. La vârsta de 16 ani paşii mei s-au îndreptat şi spre un altfel de muzică şi anume muzică folk şi muzică uşoară când părinţii mei mi-au dăruit şi prima chitară văzând că sunt atras de acest gen de muzică. Am învăţat să cânt la chitară singur fiind autodidact, bineînţeles că unele acorduri şi tehnici învăţându-le de la muzicanţii care cântau la noi în sat la Căminul cultural la diferite ocazii (nunţi, chefuri, baluri, etc.). Eram prezent aproape la fiecare ocazie de genul acesta pentru că este o vorbă: „Meseria se fură, nu se învaţă” unde mai cântam şi eu la cererea prietenilor mei sau a celor ce mă cunoşteau şi ştiau că eu cânt.
        După absolvirea liceului am continuat colaborarea artistică la Depoul CFR de Locomotive – Mureş, dar de această dată la ansamblul folcloric eu eram solist vocal muzică populară zona Mureşul de sus unde a avut loc şi prima mea întâlnire cu MUREŞAN ANA MARIA care era solistă de muzică populară la acest ansamblu reprezentând zona de câmpie a Mureşului şi care nu peste mult timp mai precis în 1991 avea să-mi devină soţie.
        După ce am început să mă mai perfecţionez şi mi-am făcut un repertoar bun, mai precis în anul 1986 am fost contactat de o formaţie de muzică uşoară (Formaţia „SPRINT”) din Reghin, să cânt solist vocal muzică uşoară, muzică populară şi chitară armonie la diferite petreceri private (nunţi, botezuri, diferite chefuri, baluri tradiţionale, etc.), în acea perioadă eu eram elev la Liceul nr.1 Tg. Mureş  (Liceul de chimie).
        Am mai participat şi la diferite festivaluri de muzică uşoară. „Cântarea României” din aceea vreme. Am mai colaborat şi cu alte formaţii din Tg. Mureş, Formaţia „ALFA” aparţinând fabricii de zahăr, formaţia „CORAL”  a Depoului CFR de Locomotive Tg. Mureş şi în aceste formaţii fiind solist vocal şi chitară armonie.
 Formaţia „ALFA”
 Formaţia „CORAL”
După căsătorie ne-am înscris la şcoala populară de artă din Tg. Mureş pentru a ne mai îmbogăţii cunoştinţele muzicale şi teoretice, specialitate pian pe care am absolvit după 3 ani.
În anul 1995 a apărut şi rodul iubirii noastre copilaşul nostru CIOATĂ ADRIAN ANDREI pe care-l iubim ca pe lumina ochilor şi la care puţin mai târziu am observat un simţ ritmic şi o ureche muzicală deosebită pentru că începea să cânte şi să reproducă orice gen de muzică şi mai mult să şi danseze, fapt pentru care am hotărât să-l înscriem la liceul de artă din Tg. Mureş, specialitatea vioară, unde este şi în prezent elev în clasa XI. a având rezultate foarte bune la acest instrument şi totodată un solist vocal bun.
        Primele satisfacţii artistice au apărut odată cu realizarea primului album de muzică populară cu titlul „Crenguţă de lemn uscat” realizat în anul 2007 la Bistriţa cu taraful „Dor Românesc”  condus de maestrul Anghel Urs la vioară, masterizare şi mixaje Florentin Labiş Pop, conţinând 18 piese fiind produs de SC Libris Braşov. Acest material fiind realizat împreună cu soţia mea Ana Maria. Odată cu realizarea acestui album în 2007 am absolvit Facultatea de muzică secţia pedagogie muzicală din cadrul universităţii Spiru Haret Bucureşti. Doi ani mai târziu în anul 2009 am absolvit cursurile de master specialitate Dimensiunea Europeană a managementului organizaţiei la universitatea Spiru Haret Braşov.
        Al doilea album cu numele „Hai prieteni sus paharul” a fost realizat în anul 2010 tot la Bistriţa cu taraful condus de maestrul Emilian Coruţi la vioară, aranjamente orchestrale Florentin Labiş Pop. Acest album conţinând 17 piese şi fiind realizat tot cu soţia mea Ana Maria în duet.
Acestea fiind zise, privind în trecut cu nostalgie am ajuns în zilele noastre când mă pot lăuda şi totodată mândrii cu realizarea acestor două albume frumoase cu cântece create de mine atât muzică cât şi text şi unele culese din vatra satului care au ajuns la sufletul oamenilor. Am mai înregistrat şi câteva colinde alături de alţi colegi dragi de cântec.
        Dar cea mai mare satisfacţie pe care o am este copilul nostru Adrian Andrei care a ajuns la maturitate şi începând de anul trecut ne însoţeşte în tot locul şi cânta cu noi, toate genurile de muzică, atât la vioară cât şi vocal, la diferite ocazii (nunţi, botezuri, petreceri private), participăm la diferite spectacole şi filmări TV.
        Eu acompaniez la orgă, Adi Jr. vioară, Ana Maria voce.
        Mulţumim la Dumnezeu că ne-a înzestrat cu harul şi darul de a cânta, acesta fiind zise suntem o familie muzicală fericită.
        
        Cu mult drag pentru voi Arghir Adrian Cioată 

Copyright © 2013 - Arghir Adrian şi Ana Maria Cioatã
ArobyDesign
Arghir Adrian si Ana Maria Cioata